Post Top Ad

Post Top Ad

ponedjeljak, 9. svibnja 2016.

Bakina kuhinja - pikantni gulaš sa pilećim prsima

Bakina kuhinja - pikantni gulaš sa pilećim prsima




Potrebno je:
pileća prsa 1 par
3 glavice luka
1 zelena paprika



1 svež paradajz
2 šargarepe
1 šoljica ulja
1 k.k. slatke crvene aleve paptike
1 kj.k. tucane ljute paprike
1 kašičica začina
malo soli
malo mlevenog bibera
1 k.k. brašna
malo bibera
seckan peršunov list
grančica ruzmarina
list lovorovog lista

Priprema:
Luk sitno iseckati pa propržiti na ulju, dodati i seckanu šargarepu,




 pa kad se malo proprži dodati na kocke isečena pileća prsa, dodati vode i malo dinstati. 





Zatim dodati zelenu papriku i ruzmarin ilovorov list. Nalivati po malo vode i voditi računa da ne zagori.Kad je meso već skoro kuvano  dodati oljušten i nasečen paradajz. Pred kraj staviti sve začine, kao i crvenu papriku.



 U šoljicu razmutiti brašno u malo vode pa sipati u gulaš. Na kraju ubaciti i seckan peršunov list, promešati pustiti još 2 minuta da krčka  i time je naš gulaš gotov.




Kao prilog dodajte kuvani pirinač ili krompir pire.... Prijatno dragi moji!
Pogledajte Video recepta: