Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 3. prosinca 2015.

Posna čorbica sa ribljom ikrom

Posna  čorbica sa ribljom ikrom



Potrebno je:
1 glavica luka
1 paprika sveža (može i smrznuta)
2 šargarepe
2 krompira
riblja ikra


1 kašika začina
1/2 k.k. aleve paprike
1/2 k.k. tucane paprike
2 paradajza
1/2 šoljice ulja
mleven biber
mali soli
1 kašika brašna
lorber
grane celerovog lista ( i malo seckanog)

Priprema:
Na ulju ispržiti sitno seckan crni luk , papriku i na kockice šargarepu. Kad se to uprži dodati ceckan paradajz pa još malo dinstati. Dodati papriku slatku i tucani, začin lorber malo bibera i jednu granu celera. Krompir iseći na sitne kockice pa i njega dodati.

 Naliti vodom i kuvati čorbicu dok se ne skuva povrće. Po potrebi dodati i malo soli. Krašno umutiti u malo vode da da nema grudvica pa uliti u čorbicu. Pustiti da vri još neki minut, dodati seckan celer ili peršun.Naša čorbica je gotova..
Prijatno dragi moji