Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 10. rujna 2015.

Šargarepa ljutenica

Šargarepa  ljutenica

Ako volite dosta ljuto evo predloga šta ostaviti za zimu. Brzo se sprema i nije zahtevno ..probajte


Potrebmo je:
2 kg šargarepe
300 ml ulja
3 glavice belog luka
i veza celerovog lista
1/2 kg ljute papričice
1/2 l sirćeta
1 kašika šećera
soli po ukusu
1 koncezrvans,,

Priprema:
Šargarepu očistiti i obariti 5 min. Ohladiti i iseći na kolutove. Papričicu iseckati i upržiti na ulju pa sve izmešati kad se ohladi


. Celer iseckati pa dadati kao i beli luk. Zatim dodati šećer so sirće i konzervans. Sve izmešati i ostaviti da prenoći. Sutra dan pakovati u tegle i zatvoriti. Odlična kao prilog uz pečenje ili neko drugo jelo koje želite.


Prijatno dragi moji!