Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 12. ožujka 2015.

Štrudla sa orasima i makom

 Štrudla sa orasima i makom


Potrebni sastojci:
Za testo:

800g brašna,
300ml mleka,
100g šećera,
2 jajeta,
1 žuman
ce, 
1 kocka kvasca,
prstohvat soli.


Za fil:
200g mlevenog maka,
200 gr mlevenih oraha
300ml mleka,
100g šećera,
1 kora limuna,
suvo grožđe i cimet po želji.

Priprema:
Smlačiti mleko pa dodati šećer, kvasac brašno, jaja, žumance i malo soli. Umesiti ne mnogo tvrdo testo, pokriti krpom i pustiti da odmara pola sata. Zatim ga ponovo premesiti i pustiti još 15 min da odmara.  Testo podeliti na dva dela i svaki deo dobro premesiti.Zatim ga razviti na stolu koji smo malo pobrašnjivili. Debljina razvijenog testa je oko 1 sm. mak  i mlevene orahe preliti vrelim mlekom dodati šećer koricu limuna suvo groždje ili cimet. Jednu jufkicu filovati orasima a drugu makom i uviti u rolat. Staviti u podmazan pleh i pokriti kesom i krpom  da naraste 20 min.namazati žumancetom i staviti u rernu koju smo prethodno uključili na 200 stepeni C. Peći 45 min. a na polovini pečenja prekriti folijom
Prijatno!