Post Top Ad

Post Top Ad

subota, 14. ožujka 2015.

Roštiljske kobasice sa krompir pireom


 Roštiljske kobasice sa krompir pireom


Sastojci:

6 roštiljskih  kobasica (3 para)
so
biber
šoljica ulja


Krompir pire:

600 g srednji  krompira
0,5 dl mleko
2 kašike kisela pavlaka
1 kašike puter
So
Priprema
Oljuštite krompir i oprati. Iseci u velike komade. Naliti hladne vode da prelazi dva prsta iznad krompira. Kad voda proključa, smanjiti temperaturu  i kuvati krompir oko 20 minuta.
 Kobasice, pržiti  na uljusa svih strana  15 minuta. Dodajte so i biber.
U posudu s krompirom, dodati mleko, maslac i pavlaku. Izgniječite krompir da dobije glatku pastu (ja ga malo izmutim mikserom).  Krompir  posoliti  i po želji pobiberiti .
Složiti na tanjiru  po 3 kobasice sa malo pire krompira, koji malo prelijete sa uljem u kojem se pržile kobasice.
Prijatno!