Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 22. veljače 2015.

Projara kakvu još niste probali

Projara kakvu još niste probali




 potrebno je:

3 jaja
1 šolja od jogurta belog brašna
1 šolja kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
1 mala šolja ulja (2 dl)

1 šolja mineralne vode
1/2 kašičica soli (ako je sir slan manje)

1 kisela pavlaka (2 dl)
200 g drobljenog sira

Priprema:

Umutiti jaja mutilicom pa dodati tečne sastojke, ulje i mineralnu vodu.  U tu smešu dodati belo brašno pomešano sa praškom za pecivo i projno brašno, pavlaku i so. Sve to izmešajte varjačom ili mikserom


Pre nego što dodate sir, probajte ga, ako nije dovoljno slan možete  u smešu dodati još malo soli. Sir potom dodajte i lagano umešajte u smešu. Ako vam se učini da je jako gusto, možete dodati još malo ulja, pavlake ili kisele vode

Đuveč tepsiju namažiteuljem i od gore pospite sa malo brašna, a potom lupkajte tepsiju odole da se brašno ravnomerno rasporedi. Višak brašna koji vam ostane otresite. Ulijte smešu u tepsiju da se ravnomerno razlije.

Proju sa sirom pecite u prethodno zagrejanoj rerni na  200 stepeni C dok ne porumeni oko pola sataa.
Prijatno