Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, July 2, 2019

Bakina kuhinja - fini kremasti voćni karpati sjajana poslastica

Bakina kuhinja - fini kremasti voćni karpati sjajana poslastica


Potrebno je:

700 ml . mleka
130 gr gustina
5 jaja
200 gr maslaca ili margarina
200 ml. vode
šećer po ukusu
1 vanilin šećer
200 gr brašna
200 gr  kajsija..malina.. po želji voće
200 gr. šlag krema
prah šećera

Priprema:

Staviti u šerpu vodu 100 gr margarina pa kad provri dodati brašno  ( bude gusto) i malo mešati da nema grudvica. Prohladiti pa dodavati jedno po jedno jaje i  mutiti mikserom da se izjednači. 



Ispeći  od toga dve kore na 200 stepeni C oko 40- 50 min. Mleko provreti dodati šećer po želji 100-150 gr. i vanilin šećer -. Gustin rastvoriti sa hladnom vodom ili mlekom pa kad mleko provri zakuzvati i mešati  žicom da se ne zgrudva. 


Ohladiti dobro pa izmešati sa izmućenim margarinom u koji ste dodali 2 kašike prah šećera. Prvu koru okrenuti naopako pa je premazati sa kremom od gustina . Kajsije popariti oljuštiti pa kad se prohladi poredjati na kremu od gustina.



 Odozgo rasporediti umućeni šlag kremu  po želji. Ja sam u šlag dodala sirup od višanja da malo osvežim. 



Preko šlaga poklopiti drugom korom i posutu prah šećerom. 









Ostaviti u frižider bar jedan dan... Fantazija od kolača..Uživajte..

No comments:

Post a Comment