Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, June 29, 2019

Bakina kuhinja - tikvice sa celeron fantastičan posni obrok

Bakina kuhinja - tikvice sa celeron fantastičan posni obrok 



Potrebno je:

1 tikvica
2 krompira očišćena
2 šargarepe
1 celer koren
list celera
1 crvena paprika
malo karfiola
1 glavica rnog luka
malo prezli
soli biber

Za sos
malo ulja
1 kašika brašna
 vode 
2 čena belog luka

Priprema

Tikvice oljuštiti i iseći na krugove i posoliti neka ostanu u soli oko 10 min. Ocediti vodu i izmešati sa prezlama. Krompir iseći na krugove , luk takodje i šargarepu na kolutove. Papriku iseći na trake. Sve posoliti. Karfiol takodje posoliti. 



U šerpicu staviti šoljicu ulja i kašiku ravnu brašna i u to dodati izgnječen beli luk. Ispržiti da porumeni i dodati vodu  da se napravi redji sos. Dodati soli bibera i peršunovog lista. 




U djuveč redjati krompir,celer, celerov list, šargarepu, tikvicu luk papriku i sve u krug. U sredinu staviti karfiol kao na slici.



 Preliti sosom i peću u rerni oko sat vremena na 22o stepeno C..


Fantastičan posni obrok....


No comments:

Post a Comment