Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, June 30, 2019

Bakina kuhinja - skuša kako očistiti i spremiti dejka kuvar

Bakina kuhinja - skuša kako očistiti i spremiti dejka kuvar



Potrebo je:

3 ribe  skuše
ruznarin
maslinovo ulje
100 ml sirćeta
senf
začin..so
biber
3 čena belog luka
peršunov list
kriška limuna
peršunov list

Priprema:

Skuši odseći peraja i glavu. Nožen raseći ribu i izvaditi utrobu. Dobro očistiti sve crnilo od krvi i dobro oprati u mlazu vode. 



U činiju sipati 400 ml. vode i dodati 50 ml sirćeta potopiti ribu i ostaviti oko sat vremena.


Ribu ocediti.U sud staviti kašičicu senfa malo ulja  oko 50 ml dodati soli, začina, bibera, seckanog ruzmarina, i izdrobljen beli luk. Može i nekoliko kapi limuna. 



Time  napuniti skušu i dobro je premazati i sipati na ribu ostatkom marinade. 


Pleh podmazati uljem i staviti u pleh i   peći na 200 stepeni C oko 50- 100 min da lepo porumeni. Kao prilog krompir salata..Uživajte...

1 comment:

  1. Poseban lajk za dejku i njegov trud i divan recept... Ni ja ne volim miris skuse ali cu probati ovaj recept .... Verujem baki i dejki kad kazete da je skusa savrsena.... Zdravo bili , oboje....

    ReplyDelete