Bakina kuhinja - punjeni krompir delikates za gurmane
Evo predloga kako od krompira napraviti pravi gurmanski specijalitet. Izuzetno jednostavno, ali i jako ukusno jelo koje ćete obožavati. Osim kao prilog, krompir se može poslužiti kao ukusan ručak ili večera ako se pripremi na pravi način. A jedan od takvih načina je zapečeni punjeni krompir u rerni, magičan obrok u kojem će uživati sva čula. Prijatno ..
Potrebno je:
3 veća krompira
200 gr. roštiljske kobasice
100 gr suve slanine
200 gr mlevenog mesa
1 praziluk
1 crvena paprika
so, biber začin
1 kašika kisele pavlake
1 kašika majoneza
malo senfa
2 čena belog luka
rendanog kačkavalja
ulje
Priprema:
Zatim dodati so, biber, začin i 1 čen belog luka seckanog.
Pavlaku kačkavalj, majonez senf i jedan čen belog luka dobro izmešati. Krompir možete malo obariti sa ljuskom jedno desetinu minuta da lakše možete da ga izdubite a i kraće će se peći.
Puniti ga nadevom koji smo izdinstali. Možete odozgo malo staviti rendanog kačkavalja. Staviti krompir u rernu na 200 stepeni C oko 40 min, zatim ga izvaditi i premazati kašikom mešavine pavlake majoneza, senfa i rendanog kačkavalja, i vratiti ponovo u rernu da lepo porumeni.Ovako pečen krompir je fantastičan zaista pravi delikates..probajte i uvek će te praviti..Prijatno!
No comments:
Post a Comment