Bakina kuhinja - -svečana aromatična pastrmka sa začinima u rerni
Potrebno je za dve osobe:
2 pastrmke
pola limuna
peršunov list
majčina dušica
nana
ruzmarin
3-4 čena belog luka
začin so..
beli biber
belo vino 50 ml.
ulje
Priprema:
2 pastrmke
pola limuna
peršunov list
majčina dušica
nana
ruzmarin
3-4 čena belog luka
začin so..
beli biber
belo vino 50 ml.
ulje
Priprema:
Sve začine isitniti nožem i makazama...Pastrmku očistiti pa je začinom i solju istrljati. namazati začinim i staviti malo i u nju, premazati je sokom od limuna pobiberiti,
Preliti belim vinom i pouljiti. Riba se može nože popreko malo porezati da nebi pukla a i nemora... Može se dodati i neki krompirić po želji. Staviti d ase peče na 200-250 stereni oko 40 min.
Kad se ispeče serviti i uživati u svakom zalogaju. Uz ovu ribu kao prilog može se servirati krompir salata..
Prijatno!
No comments:
Post a Comment