Danas sa vama delim recept za jednu predivnu pitu sa sirom koja osvaja na prvi zalogaj! Njena korica je neverovatno hrskava, a unutrašnjost bogata i sočna zahvaljujući ukusnom nadevu od sira, jaja, pavlake i kačkavalja. Idealna je za doručak, užinu ili večeru. Probajte ovaj jednostavan, a neodoljiv recept i uživajte u savršenstvu ukusa!
Potrebno je
za premaz:
2 jaja
100 ml mleka
4 ulja
5 kašika brašna
2 kašike griza
1/2 kesice kvasca
Nadev:
2 jaja
250 gr sira
1 kašika kisele pavlake
50 gr rendanog kačkavalja
3 kašike mleka
500 gr tanjih kora
Priprema:
Umutiti jaja, dodati mleko ulje, brašno i griz i izjednačiti. ubaciti kvasac malo nadošli u malo mlake vode i sve izmešati da bude gušće nego za palačinke. Za nadev izdrobiti u činiju sir dodati jaja pavlaku mleko i malo kačkavalja i sve izjednačiti,
Prvu koru premazati uljem preko nje dve kore koje se premažu premazom. Na treću pri dnu staviti dve kašike rasporediti sir. Saviti ivice i uviti u polat,
Redjati u pleh premazati sve ostatak kora i pakovati jdenu do druge u pleh obložen pek papirom Peći na 200 stepeni C oko 40 stepenim Fantastičana pita za doručak užinu ili večeru
https://www.youtube.com/watch?v=lZnK7b4xIr0
No comments:
Post a Comment