Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, April 22, 2025

KRALJICA SVI ČORBI-PILEĆA BELA ČORBA



Kraljica svih čorbi: PILEĆA BELA ČORBA




Potrebno je:

1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 veći celer
1 manji krompir
600 gr piletine (deo za supu)
malo ulja
1 jaje
2 kašike kisele pavlake
1 kašika suvog začina
1 kašičica mlevenog bibera
seckan peršunov list
Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk i 1 šargarepu isečenu na kocke. Druga šargarepa ide cela u supu.
Dodati seckan celer, krompir i meso isečeno na komade.
Naliti vodu i kuvati oko 50 minuta na laganoj vatri. Skidati penu sa supe tokom kuvanja.
Kada je meso kuvano, izvaditi ga rešetkastom kašikom, odvojiti od kostiju i iseckati zajedno sa onom seckanom šargarepom.



Ostatak supe (povrće iz supe) izmiksati štapnim mikserom i vratiti na šporet.
U tanjiru umutiti jaje sa kiselom pavlakom. Postepeno dodavati vrelu supu iz šerpe u smesu od jaja i pavlake, neprestano muteći, dok se smesa ne ugreje.
Zatim, polako vratiti smesu sa jajima i pavlakom u šerpu sa supom.
Pustiti da čorba samo blago provri (ne sme jako da vri), tek toliko da se termički obradi jaje.
Dodati iseckano meso i šargarepu.



Izmešati, ubaciti suvi začin i mleveni biber. Pustiti da čorba lagano struji na šporetu nekoliko minuta.
Na kraju dodati seckan peršunov list.
Najbolja na svetu, kraljica čorbi! Prijatno!

https://www.youtube.com/watch?v=M5xr--_ZQNY

No comments:

Post a Comment