Potrebno je:
kockica kvasca
kašičica šećera
200 ml mleka
dva jaja
500 g brašna
korica limuna
kockica maslaca
dve jabuke
cimeta
50 g mlevenih oraha
šećer po želji
Priprema:
Potopiti u malo mleka od 200 g znači oduzeti deo i izmeriti kvasac dodati jednu kašičicu šećera kad nadođe kvasac sipati u kvasac sipati ostatak mleka zatim dodati jednu Kockicu istopljenog maslaca a jedno celo jaje i jedno belance žumance ostavimo a za premazivanje zatim dodajemo brašno po malo i umesimo mekše glatko testo.testo pokrijemo i ostavimo da se udvostruči jedno 30 minuta na sobnoj temperaturi .
Zatim ga razvučemo u obliku kruga i isečemo na četvrtine a svaku četvrtinu još dva puta znači od jedne četvrtine dobijemo tri trougla.Svaki trougao zasečemo pri vrhu jedno tri četiri puta a od jabuka a pravimo fil. U rendane jabuke dodamo cimeta zatim šećera po želji i mlevene orahe sve izmešamo.
Dodajemo po jednu kašiku u svaki trougao uvijamo u kiflicu a ćoškove krajeve savijamo prema dole i spajamo.
Ređamo pecivo u pleh pokrijemo da poraste jedno 15 minuta pa ih premažemo sa žumancetom u koje smo dodali jednu kašiku mleka pečemo na 200°stepeni C oko 40 minuta pokrijemo ih da malo omeknu a zatim se sladimo . Možete posuti sa prah šećerom uživajte!!!
https://www.youtube.com/watch?v=KKMwrJRxj28
No comments:
Post a Comment