Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, February 26, 2025

Za sve početnike koji žele da se zdravo hrane.Sarma kao kod bake: Vrhunski recept koji oduševljava

Za sve početnike koji žele da se zdravo hrane.Sarma kao kod bake: Vrhunski recept koji oduševljava

Pripremite se za savršenu sarmu, baš onakvu kakvu su pripremale naše bake! Ovaj tradicionalni recept donosi vam sarmu bogatog ukusa, s sočnim mesom, savršeno kiselim kupusom i neodoljivim dimljenim mesom. Tajna je u pažljivoj pripremi, kvalitetnim sastojcima i ljubavi koju uložite u svaku sarmu.



Potrebno je:

Lidtovi kiselog kupusa
600-700 gr mešanog mlevenog mesa
100 gr pirinča
200 gr suve slanine
300 gr suvih rebara
2 glavice crnog luka
1 manja glavica belog luka ili u granulama
aleva slatka i tucana papreika
mlevenog bibera
ulja..soli


Priprema:


Na suvoj šerpi propržiti 100 gr suve slanine sečene na kockice. Kad se slanina istopi  dodati sitno seckan crni luk pa ga ispržiti


 .Skinuti sa šporeta pa dodati alevu slatku može i tucanu papriku, bibera, soli beli luk i opran pirinač. 




To ubaciti u mleveno meso ( ne pržiti meso) i dobro rukama izjednačiti Odvojiti listove ako je jako kiseo i slan oprati u 2 vode. Velike listove preseći na pola i skloniti zadebljali deo. 


List staviti na dasku staviti kašiku fila pa malo istanjiti na dužinu saviti list sa strane i uviti u sarmu  uzanu i duguljastu kao kad pravite baklave rolnice. 
Redjati uspravno u šerpu u sredinu suvo meso..  rebra...suva slanina već šta imate, malo nasečenog kupusa. 
Pokriti listovima kupusa i još dodati aleve paprije i tucane mast i naliti vodom. 
Krčkati oko 2 sata,. Vrhunska..uživajte..
https://www.youtube.com/watch?v=SHhM3k-RiK8



No comments:

Post a Comment