Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, December 10, 2024

Posni grašak sa prazilukom pun vitamina i minerala

Ovaj bogati i hranjivi posni grašak je savršen za hladne dane. može kao prilog pečeni krompir

Ovaj bogati i hranjivi posni grašak je savršen za hladne dane. Praziluk slatka šargarepa i začin  kao i sočna paprika stvaraju neodoljiv kontrast ovom divnom jelu . . Poslužite ga kao samostalno jelo ili kao prilog uz pečeni krumpir 


Potrebno je:
500 gr graška
1 praziluk
1 velika šargarepa
1 sveza paprika
ulje ml paprika
2 krompira
suvi začin
seckan peršunov list

Priprema:

Na  ulju propržiti neckan praziluk. na krugove šargarepu i  secenu papriku  i sve to izdinstati. 



Dodati grašak i na kockice krompir. Naliti vode i kuvati oko pola sata da malo voda ispari i povrće se skuva. 



Ubaciti malo ml papriku i suvi začin. Neka vr jop 2 minuta pa dodati seckan peršun. Isključiti. Ručak je gotov. Prijatno!!!

https://www.youtube.com/watch?v=GzS6xv9ylkA




No comments:

Post a Comment