Ovaj bogati i hranjivi posni grašak je savršen za hladne dane. Praziluk slatka šargarepa i začin kao i sočna paprika stvaraju neodoljiv kontrast ovom divnom jelu . . Poslužite ga kao samostalno jelo ili kao prilog uz pečeni krumpir
Potrebno je:
500 gr graška
1 praziluk
1 velika šargarepa
1 sveza paprika
ulje ml paprika
2 krompira
suvi začin
seckan peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti neckan praziluk. na krugove šargarepu i secenu papriku i sve to izdinstati.
Dodati grašak i na kockice krompir. Naliti vode i kuvati oko pola sata da malo voda ispari i povrće se skuva.
Ubaciti malo ml papriku i suvi začin. Neka vr jop 2 minuta pa dodati seckan peršun. Isključiti. Ručak je gotov. Prijatno!!!
https://www.youtube.com/watch?v=GzS6xv9ylkA
No comments:
Post a Comment