Najbolji tradicionalni recept za nezaboravnu poslasticu-marcipan štangle sa orasima
Potrebno je:
100 ml. vode
350 gr šećera
150 gr oraha
150 gr keksa
130 gr margarina posnog
malo ekstrata ruma
Fondan:
250 prah šećera
4 kašike vode vruće
1 kašika ulja
1 kašičica soka limuna
Priprema:
U šerpu staviti šećer dodati vodu pa kad provri dodati seckan margarin. Orahe i keks samleti pa dodati u šeru. Dodati i nekoliko kapi ruma.
Sve dobro izmešati i razliti u pleh koji ste obložili pek papirom i izravnati. Ostaviti na hladnom oko 2 sata...
U dublju šerpu staviti šećer u prahu dodavati vodu i mešati dodati i sok limuna i ulje. Razliti preko ohladjenog kolača i izravnati.
Ostaviti negde na promaji jedan dan da se glazura osuši i stegne. Seći na štangle i sladiti se...
Napomena:
Poslastica je zaista vrhunska, jedino što se uvek mora napraviti dan ranije..
No comments:
Post a Comment