Potrebno je:
1 tikvica
5 kašika griza
2 kašike prezli
2 kašike belog luka u granulama
1 glavica crnog lika
seckan peršun
ml. biber
1/2 praška za pecivo
ulje za prženje
Priprema:
Tikvicu oguliti pa je izrendati i posoliti. Ostaviti da stoji 10 minuta pa je dobro ocediti, Dodati u nju jaja, griz, prezle.
Ubaciti beli i crni seckan luk, peršun ml biber. Izmešati malo pa dodati prašak za pecivo
Kad se dobro izjednačiti vaditi po punu kašiku i spuštati u ugrejano ulje. Malo pritisnuti kašikom formirajući malu pljeskaviccu.
Kad zarumeni okrenuti na druguu strani Pržene vaditi rešetkom na upijajući papir. Servirati kao samostalno ili kao prilog uz meso, Kako ukusne i mekane kao duša, Vrh!
https://www.youtube.com/watch?v=f6no-N00qUg
No comments:
Post a Comment