Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, July 8, 2024

Bolje nego Karadjordjeva šnicla, pohovane tikvice tako hrskave bolje od mesa

Bolje nego Karadjordjeva šnicla,  pohovane tikvice tako hrskave tako dobre


Potrebno je:

1 veća tikvica
2-3 jaja
3 kašike brašna
3 kašike  sojinih pahuljica
2 kašike suncokretovog semena
pr4ezle
2 kašike susama
ulje...so

Priprema:

Tikvice iseći na tanje kriške i posoliti. mogu se oguliti. Moraju stajati bar 10-15 minuta- ocediti tikvice. 




Raširiti aluminisku foliju na sto pa na jedno mesto sipati brašno, suncokret, sojine pahuljice i susam. Izmešati, Na drugu stranu  sipati prezle Jaja umutiti. List tikvice provući kroz brašno i seme pa u jaja i prezle. 


Ponovo u jaja prezle i jaja. Pržiti na ulju da porumeni pa vaditi na salvetu da upije višak masnoće.. Servirati toplo . Tako su ukusne i hrskave bolje od milo kojih šnicli od mesa. Prijatno!
https://www.youtube.com/watch?v=ww3AH4Gvs6I




No comments:

Post a Comment