Napravite corbicu prateci svoj ukus. Greje i cuva imunitet, ona je za sva vremena- Bela corbica
1 veca glavica crnog luka oko 300 gr
1 paprika sveza
sargarepa oko 300 gr
pileceg mesa oko 300 gr
1 manji koren celera
1 krompir veci
ulj, soli zacin ml biber persun
malo cvetova karfiola
Preliv:
1 zumance
180 gr kisele pavlake
Priprema:
Povrce iseckati na kockice. Na ulju proprzitiu seckan luk, papriku, pa dodati sargarepu,
Ubaciti seceno meso na kockice, celer, krompir pa naliti vodu da se kuva. . Petnaest minuta pred kraja dodati karfion.
Posoliti dodati suvi zacin. U ciniju umutiti zumance i pavlaku dodati 2 kasike vode. Umutiti. Skloniti sa vatre ia preliti corbu i razmutiti. Pustiti 3-4 kljuca da provri. Dodati ml biber i persunov list
Ako je corba redja zato sto imate manje povrca dodajte u pavlaku 1 kasicicu kukuruznog skroba
https://www.youtube.com/watch?v=Fe01uDCiW84
No comments:
Post a Comment