Bakina kuhina-fine hrskave pogačice fantastičnog ukusa
mere lonče od 200 gr.
2 šolje hladne vode
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malp soli
2 kašike ulja
3 lonceta brašna
150 gr margarina
Priprema.
U vanglicu sipati hladnu vodu, dodati nadošli kvasac, ulje, brašno so i zamesiti glatko testo.
Ostaviti da odmori pa izrendati na njega trećinu smrznutog margarina Presaviti par puta .staviti u kesu na hladno,
Tako još dva puta. Razviti preklopljeno testo pa seći pogačice redjatui u podmazan pleh Ostaviti 20 minuta pokriveno pa premazati žumancetom i peći na 220 stepeni C 25-30 min.
Prelepe lisnate, lagane hrskave. Ukus neopisivo dobar. Testo je kao biskvit.
https://www.youtube.com/watch?v=qZepmdthX3A
No comments:
Post a Comment