Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, November 23, 2022

Najpopularniji desert na slavama i svečanostima

Najpopularniji desert na slavama i svečanostima, detaljno upustvo za baklavu sa orasima



Potrebno je za manju količinu:

Tanke gotove kore
300 gr ml. oraha
400 gr šećera
400 ml vode
1 limun
2 vanilin šećera
ulje


Priprema:

Orahe samleti  , tanku koru raširiti premazati uljem pa saviti na pola pa ponovo saviti na pola i premazati i opet saviti i  premazati. Po dužini rasporediti jednu punu kašiku oraha i zavijati u trougao kao u Videu. Redjati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 30 minuta. 




Dok se baklava peče napraviti sirup. U šerpu sipati šećer, vodu, vanilin šećer i pustiti da uvri i postane sirup. Pred kraj ubaciti krugove limuna. 



Pećenu vruću baklavu polako prelitui sa vrućim sirupom. 




Ostaviti nekoliko sati da upije, najbolje noću.. Fantastična dejka je oduševljen prelepa...


https://www.youtube.com/watch?v=0TQBLmr9T0o

No comments:

Post a Comment