Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, August 21, 2022

Veoma popularni prebranac ovo ga puta na drugačiji način

Veoma popularni prebranac, ovoga puta na drugačiji način



Potrebno je

600 gr pasulja
2 velike glavice crnog luka
1 glavica belog luka
1 kašičica ml. crvene paprike
1/2 kašičice ml. bibera
suvi začin ili so
50 ml. ulja
 po želji peršunov list

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda pa ga naliti malo da ogrezne.




 Ostaviti da vri nekoliko minuta pa procediti ponovo oprati procediti.



 Luk iseći na tanje rezance pa propržitri, dodati papriku , biber začin mleven biber. 



Izvaditi 1/3 pasulja pa staviti na dno druge šerpe pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka izmedju seckan beli luk i par lovorovih listova..
 


Ostaviti malo belog luka za kraj. Preliti  vodom i kuvati 1-1.5  sat da pasulj omekni i ostane malo tečnosti. Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti  toplo..Uživajte!



https://www.youtube.com/watch?v=31sgq94HbiM

No comments:

Post a Comment