Preliven desert toplom čokoladom, tako sočno, pravi užitak za prefinjene ukuse
Potrebno je:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašile ulja
3 kašike brašna
korica limuna
1 kašičica praška za pecivo
Za preliv
200 ml mleka
100 gr šećera
1 vanilin šećer
po želji šećer za mleko
Priprema:
Umutiti jaja dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano, koricu limuna, ulje i sve izjednačiti.
Manji pleh premazati uljem i posuti brašnom pa istresti testo i poravnati. Peći na 180 stepeni C oko 20 minuta.
U šerpicu sipati mleko dodati vanilin šećer i zasladiti po želji. Cokoladu izlomiti i kuvati na tihoj vatri da se čokolada istopil
Vruć biskvit iseći u plehu na kocke pa preliti toiplom čokoladom. Meru odmah povećajte duplo toliko je dobar . Pravi užitak za prefinjene degustatore...
https://www.youtube.com/watch?v=yA4sz16rAt8
No comments:
Post a Comment