Šta bi najpre zagrizli: Buhtle sa makom, sirom ili krofne? Pa da vas čujem!
Potrebno je:
300 ml mlake vode
15 gr kvasca
30 ml ulja
1 kašičica šećera malo soli
500-550 gr brašna
Za nadev:
50 gr maka mlevenog
3 kašičice džema
2 šake suvog groždja
Po želji puniti i sa sirom
Priprema:
Izmrviti kvasac u mlakoj vodi dodati šećer pa kad se istopi dodati ulje, brašno so i zamesiti glatko testo.
Mesiti nekoliko minuta. Pokriti da odmori 20 mi. U mleven kak dodati šećer po želji malo suvog groždja i 2 kašike vruće vode.
Ubaciti i 3 kašike džema. Izmešati. Testo razviti seći kvadrate pa u sredinu stavljati po punu kašiku maka i spajati ivice okreuti naopako i redjati u pleh podmazan.
Prekriti folijom da odmori premazati maslinovim uljem i peči na 190 stepeni C oko 40 min. Ja sam kombinovala pola pleha i sa sirom
https://www.youtube.com/watch?v=yGiMUIdUgg8
No comments:
Post a Comment