Važni saveti šta ne bi trebalo, šta može, a šta je obavezno za savršen juneći gulaš
Potrebno je:
1/2 kg junećeg mesa od plećke
250 gr crnog luka
komad celera po želji
malo suve slanine
1 crvene paprike
mlevena crvena paprika
tucana ljuta paprika
1 l bujona ili vode
4 čena belog luka
1 puna kašika gustog paradajza
peršunov list
lovorov list
so biber..
maslinovo ulje ili mast
Priprema:
Na ulju ili masti ispržiti crni luk, da posta staklas 15 min pa dodati na sitne kockice papriku ne sipati vodu Pa još 15 min dinstati .
Dodati na kocke meso lovorov list i nekoliko zvna bibera malo bujona ili vode Poklopiti i dinstati na tihom oko 20 min bez mešanja samo protresti.
Sipati opet malo bujona pa krčkati još polako povremeno dolivajući bujon. Blago promešati. Krčkati još 20 min . Dodati mlevenu papriku i tucanu. Pred kraj dodati seckan peršun, 3 čena sitno belog luka i punu kašiku pire paradajza
Dodati so i biber. . Poklopiti da tečnost ispari. Gulaš bi trebao da bude gotov za 1.5 sat ukoliko je meso mlado i 2 sata ako je meso malo starije..
Probati na ukus ako treba još malo posoliti. Servitati uz kuvanu testeniu..Prijatno..
https://www.youtube.com/watch?v=YGbO5eN5Syo
No comments:
Post a Comment