Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, July 11, 2021

Bakina kuhinja - slano pecivo sa sirom na malo drugačiji način

Bakina kuhinja - slano pecivo sa sirom  na malo drugačiji način



Potrebno je:
200 ml mleka
100 ml jogurta
1 jaje
2 kašike ulja
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
oko 550  gr brašna

Nadev:
150 gr sira
1 celo jaje + 1 žumance za premazivanje
šaka seckanog peršuna 
biber

Priprema:
U mlako mleko  izmrviti kvasac, dodati šećer promešati i ostaviti da zapeni. U činiju sipati kvasac, jogurt, ulje, jaje i dodavati brašno zamesiti mekše testo glatko. 
Ostaviti da odmori 30 min. Razviti na sto u pravougaonik. Sir izgnječiti i dodati jaje i šaku seckanog peršuna i malo bibera. 



Sve izjednačiti. Na dnu razvučenog testa staviti sir (ostaviti 2 kašike), pa preklopiti sa gornjim delom. 


Prazni deo testa još malo razvući testo oklagijom i iseći ga na trake. U preostali sir dodati malo crvene paprike p premazati trake .Svaku traku uviti oko svoje ose. Donji deo testo uviti ka trakama formirajući rolnicu. Staviti u podmazan pleh i pokriti da odmori. 


Premazati žumancetom i peći na 180 stepeni C oko 35-40 min C. Seći potpuno ohladjenu.Mekana kao pena divnog ukusa...
https://www.youtube.com/watch?v=x9Nqla7oZek

No comments:

Post a Comment