Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, April 19, 2021

Bakina kuhinja - za mene najbolji preliven krompir iz rerne

Bakina kuhinja - za mene najbolji preliven krompir iz rerne 



Potrebno :

600 gr krompira 
kačkavalj
200 ml jogurta
100 ml  mleka
biber, so
4 čena belog luka
3 kuvana jaja
1 jaje za preliv
30 ml. ulja


Priprema:
Krompir  skuvati u ljusci ne baš prekuvati. I 3 jaja skuvati  U činiju  razbiti jedno jaje, dodati jogurt i mleko malo ribanog kačkavalja dodati ulje. Sve izjednačiti. 




 Tepsiju podmazati uljem , krompir skinuti ljusku, pa iseći na krugove i poredjati pola krompira. 




Posoliti i pobiberiti.  Preko poredjati na krugova jaja,  i narimbati kačkavalja i završiti sa krugovima krompira.




 Preliti spremljenim prelivom i na kraju malo ribanog kačkavalja. Peći na 210 stepeni 50 min.
https://www.youtube.com/watch?v=_nXhcdNhdMI

No comments:

Post a Comment