Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, January 17, 2021

Bakina kuhinja- kroasan pogača mekana kao paučina

Bakina kuhinja- kroasan pogača sa kiselim mlekomom mekana kao pamuk


Potrebno je:

400 ml tečnosti (300 ml.. kisekog mleka i 100 ml vode )
20 gr kvasca
1 jaje
oko 700 gr brašna
50 ml ulja
soli malo
1 kašičica šećerara
1 žumance

Priprema:

U mlakoj vodi rastvoriti 20 gr kvasca dodati kašičicu šečera dodati ulja, kiselo mleko brašno soli i zamesiti glatko testo. 


Odmoroti ga 30 min odvajiti malu lopticu kpoja će trebati za krug tepsije pa razviti pola cm u krug Premazati uljem . Iseći trouglove pa ih uviti u kiflice. 


Okrugli pleh premazati uljem i redjati kroasane u krug .  Odvojenu lopšticu staviti u sredinu. Pokriti krpom da odmori 20 min. premazati žumancetom u kiji ste dodali kašiku ulja i kašiku mleka 

Peći na 180 stepeni C 


Pečenu malo pokriti da se ohladi pa uživati u divnom ukusu.. Prijatno!

https://www.youtube.com/watch?v=L_N9iU8oQSg

No comments:

Post a Comment