Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, November 16, 2020

Bakina kuhinja- krompir hrskav sa začinima kao prilog uz glavno jelo

Bakina kuhinja- krompir hrskav sa začinima kao prilog uz glavno jelo




Potrebno je:

500 gr krompira
maslinovo ulje
so..biber
mlevena crvena paprika
tucana paprika
timijan  ruzmarin
beli luk granule
malo rendanog kačkavalja

Priprema:

Krompir očistiti i iseči na jako tanke listiće može na neko rende. Posoliti odmah da ne pocrni, dodati crvene mlevene paprike, bibera, belog luka,  malo tucane ljute i maslinovog ulja. 


Sve dobro izjednačiti i izmešati. Mafini otvore za projicu premazati uljem pa rasporediti krompir list preko lista krompira da se napuni i preko vrha.


 Posuti sitno rendanim kačkavaljem. Peći na 250 stepeni C oko 30 min. 




Tako mirisan hrskav neodoljivo  ukusan.



 Predlažem kao prilog uz glavno jelo ili kao samostalno posno jele ..Probajte...

https://www.youtube.com/watch?v=UeKJplfgcNU

No comments:

Post a Comment