Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, November 15, 2020

Bakina kuhinja- domaći posni hleb na listu kupusa hrskav unutra duša

Bakina kuhinja- domaći posni hleb na listu kupusa hrskav unutra  duša




Potrebno je

500 ml mlake vode
20 gr svežeg kvasca
1/2 kašičice šećera
1 kašićica šećera
800-850 gr brašna

Priprema:

U malo mlake vode razmutiti kvasac sa šećerom, kad zapeni dodati ostatak vode brašno pola i so i dobro umutiti.




Dodavati ostatak brašna i mesiti dok se ne dobije tvrdje glatko testo da se ne lepi. Podeliti na dva dela razviti malo i uviti u rolnicu. 



U dugačak pleh poredjati listove svežeg kupusa i staviti rolnice hleba pobrašnjiviti ih i pokriti krpom da se udvostruče. 



Uključiti rernu na 210 stepeni pa kad se ugreje smanjiti na 190 stepeni C i peći hleb 50-60 min. 

..Vrhunski pravi domaći bez aditiva hrskava neverovatan miris i ukus

https://www.youtube.com/watch?v=nUxe49HqajY




No comments:

Post a Comment