Bakina kuhinja - predlog za posne dane vrhunski krompir sa tikvicama
Potrebno je
500-600 gr krompira
1 manja tikvica
1 glavica crnog luka
1 manji paradajz
1 crvena paprika
beli luk granule
so, bibez suvi začin
ulje
Priprema:
Očistiti krompir i tikvice i iseći na krugove. dodati suvog zacina i soli, bibera, belog luka, i ulja i sve dobro izjednaliti,Papriku iseći na krupnije kao i luk pa posoliti.
Redjati u pleh koji se premazali ulje, Izmešati sve i naizmenično redjati u pleh. Ubaciti i sečen paradajz.
Pouljiti i peći na 220 stepeni C oko sat vremena. pokriti folijom prvih 15-20 min. pa otkriti da se lepo ispeče i razrumeni u sopstvenom soku. Fantastičan je.
Uz krompir predlažem posnu čorbicu i neku ribu..Prijatno!
No comments:
Post a Comment