Potrebno je:
500 gr pilećeg mesa
500 gr krompira
1 jaje
lovorov list
2 šargarepe
1 glavica luka
1 zelene paprike
1 šolja paradajza kuvanog ili mlevenog
1 kašičica aleve paprike
1 kašike brašna
1/2 kašike griza
1 kašika suvog začina
50 ml. ulja
peršunov list
so..biber
Pripreme:
Na ulju izdinstati seckan luk, dodati seckanu šargarepu, kao i seckanu zelenu papriku, Kad se izdinsta dodati piletinu pa još dinstati.
Dodati alevu papriku, začin suvi i so lovorov list i kuvan paradajz pa naliti vodom. Kad se već meso skuvalo umutiti jaje u manju činiju sa kašikom brašna i malao griza dodati vrlo malo vode i 1 kašičicu ulja pa izjednačiti.
Kašičicom vaditi knedlice i ubaciti u paprikaš. Ostaviti da se još kuva 10 min dok knedle ne omeknu.
Dodati malo bibera i peršunovog lista.Paprikaš je gotov. Prijatno..vrhunsko..Ja sam uz paprikaš napravila i jednu mekanu finu proju.
Evo sastava za proju:
100 gr kukuruznog brašna
50 ml ulja
200 ml jogurta
soli
1/2 praška za pecivo.
Sve izjednačiti i peći na 200 stepeni C oko 35 min da poirumeni.. Torta joj nije ravna..
No comments:
Post a Comment