Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, September 20, 2020

Bakina kuhinja- pileći paprikaš sa knedlama zdrav obrok na kašiku

Bakina kuhinja- pileći paprikaš sa knedlama zdrav obrok na kašiku



Potrebno je:



500 gr pilećeg mesa
500 gr krompira
1 jaje
lovorov list
2 šargarepe
1 glavica luka
1 zelene paprike
1 šolja paradajza kuvanog ili mlevenog
1 kašičica aleve paprike
1 kašike brašna
1/2 kašike griza
1 kašika  suvog začina
50 ml. ulja
peršunov list
so..biber

Pripreme:

Na ulju izdinstati seckan luk, dodati seckanu šargarepu, kao i seckanu zelenu papriku, Kad se izdinsta dodati piletinu pa još dinstati. 





Dodati alevu papriku, začin suvi i so lovorov list  i kuvan paradajz pa naliti vodom. Kad se već meso skuvalo umutiti jaje u manju činiju sa kašikom brašna i malao griza dodati vrlo malo vode i 1 kašičicu ulja pa izjednačiti.




 Kašičicom vaditi knedlice i ubaciti u paprikaš. Ostaviti da se još kuva 10 min dok knedle ne omeknu. 



Dodati malo bibera i peršunovog lista.Paprikaš je gotov. Prijatno..vrhunsko..Ja sam uz paprikaš napravila i jednu mekanu finu proju.
 
Evo sastava za proju: 



100 gr kukuruznog brašna
50 ml ulja
200 ml jogurta
soli
1/2 praška za pecivo.
 Sve izjednačiti i peći na 200 stepeni C oko 35 min da poirumeni.. Torta joj nije ravna..



No comments:

Post a Comment