Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, August 1, 2020

Bakina kuhinja -vrhunska baklava za slave i svečanisti

Bakina kuhinja -vrhunska baklava za slave i svečanosti


Potrebno je:

Tanke gotove kore
100 gr oraha
50 gr plazme mlevene
50 gr rendane čokolade
1 kašike griza
50 ml ulja
malo soka ili vode

Sirup:

350 gr šećera
1 vanilin šećer
1/2 limuna

Još treba:

50 gr maslaca
50 ml ulja


Priprema.
U činiju sipati mlevene orahe dodati ulje mlevenu plazmu, rendanu čokoladu griz i malo soka ili vode ...


 Sve dobro izjednačiti. Pleh podmazati mešavinom maslaca i ulja. Na sto raširiti koru pa je premazati uljem i maslacom pa dodati odozgo još jednu i nju premazati na dno poredjati nekoliko kašika fila. 




Oblikovati rukama valjak pa uviti  sa korom male rolnice i redjati u pleh. Iseći makazama željene dužine premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 30-35 min da lepo porumeni. 



U šerpu sipati šećer i kolutove limuna, dodati vanilin šečer i skuvati sirup. Vruću baklavu preliti hladnim sirupom. 




Ostaviti da upijei sladiti se ..Vrhunska... fantazija ...

Sladite se i delite recept..

1 comment:

  1. Nista ne ocarava tako kao baklava,a ova izgleda ocaravajuce, predivno, sastojci san snova, bravo!!!!

    ReplyDelete