Bakina kuhinja-domaće kroasan kiflice vrlo jednostavno
Potrebno je tačne mere
400 gr brašna
250 ml mleka
2 kašičice šećer
20 gr kvasca
melo soli
Za premazivanje:
120 gr maslaca
1 žumance
Ta nadev
sir u eurokrem
Priprema:
Izmrviti kvasac u pola mlaka dodati šećer i ostaviti da zapeni. Dodati ostatak mleka brašno i so i dobro izraditi (5-6 min.
Pokriti krpom i ostaviti da poraste. Istresti na sto i podeliti na manje loptice. Maslac malo držati u zamrzivaču.
Svaku lopticu razviti veličine tanjira pa narendati malo maslaca. Svaku tako i poklapati jednu preko druge.
Zadnju ne mazati. Pritisnuti malo rukama pa oklagijom i razviti testo 1 cm debline. Seći trouglove i filovati po želji.
Ostaviti da malo porastu za to vreme ugrejati rernu na 220 stepeni C Narasle kraosane premazati žumacetom.
Peći oko 20-25 min. Pokriti da se ohlade ..Uživajte.. prelepi..
No comments:
Post a Comment