Bakina kuhinja - najlepša i najmekša lenja pita bez margarina
Potrebno je:
3 jaja
120 gr brašna
50 ml mleka
50 ml ulja
korica limuna
6 kašika šećera
1/2 praška za pecivo
Za nadev:
4 jabuke
cimet
200 gr džema
200 gr ml oraha
vanilin šećer ili rum šećer
2 kašike šećera za jabuke
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo , dodati ulje koricu limuna mleko i sve izjednačiti.
Pleh podmazati i pobrašnjiviti pa sipati pola testa. Peći na 200 stepeni C oko 15-20 min. Jabuke izrendati, dodati malo šećera i cimeta.
Kad se biskvit malo zarumeneo i ispekao izvaditi iz rerne pa ga premazati džemom preko džema rasporediti iscedjene jabuke i posuti orahe i sve rasporediti i malo rukom pritisnuti.
Sipati ostatak testa i lepo sve prekriti i vratiti u rernu na još 30 min.
Ohladiti i posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Seći ohladjen.
Biskvit je kao pena.. vrhhh..Uživajte u sjajnom kolaču..
Pleh podmazati i pobrašnjiviti pa sipati pola testa. Peći na 200 stepeni C oko 15-20 min. Jabuke izrendati, dodati malo šećera i cimeta.
Kad se biskvit malo zarumeneo i ispekao izvaditi iz rerne pa ga premazati džemom preko džema rasporediti iscedjene jabuke i posuti orahe i sve rasporediti i malo rukom pritisnuti.
Sipati ostatak testa i lepo sve prekriti i vratiti u rernu na još 30 min.
Ohladiti i posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Seći ohladjen.
Biskvit je kao pena.. vrhhh..Uživajte u sjajnom kolaču..
No comments:
Post a Comment