Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, February 28, 2020

Bakina kuhinja- fancuski bageti na bakin način

Bakina kuhinja- fancuski bageti  na bakin način



Potrebno je:

200 ml mlake vode
1 kašičica šećera
20 gr kvasca
malo soli
malo ulja maslinovog

Priprema:

Rastopiti kvasac u vodi dodati šećer i brašno i zamesiti glatko testo. Dobro ga izraditi rukom pa pokriti i ostaviti da odmara. 




Naraslo testo istresti na sto koje ste namazali uljem podelite testo po 150 gr. Malo ga razvucite masnim rukama pa ga polako uvijajte i pritiskajte krajeve da vazduh zatvorite.



 Uviti u male rolnice pazi te da Vam bageti ne budu duži od pleha. 



Pleh obložite pek papirom i  napravite razmak jedan od drugoga.





 Pokrite da bageti narastu pa ih malo poprašite brašnom pa  ih oštrim nožem isecite koso.  Pecite na 200 stepeni C oko 35 min.

No comments:

Post a Comment