Bakina kuhinja - slane punjene školjke
Potrebno je:
500 gr brašna
30 gr. kvasca
300 ml. mleka
1 kašičica šećera
1 jaje
malo soli
kockica maslaca istopljenog
Za nadev:
200 gr. sira
1 jaje
200 gr suhomesnatog
susam, so krupna so
kečap
Priprema:
Kvasac potopiti u mleku dodati šećer, pa kad se istopi kvasac, dodati dva jaja mleko i zatim brašno malo soli i pola šoljice ulja.
Zamesiti srednje tvrdo teso i pustiti da naraste, pa ga razviti oko pola sm debljine, seći čašom ili modlicom okrugle pancerote (pogledaj Video) .
Umutiti belance dodati u sir Šunkaricu iseći na uzane komade . Pancerotu premazati kečapomi stavljati po 1 kašičicu nadeva na svaku po komad šunkarice .
Presaviti je poklopiti nadev krajeve pritisnuti viljuškom. Svaku pancerotu premazati žumancetomu koje smo dodali nekoliko kapi ulja.
Posutui susamom krupnom solju . Ostaviti da narastu 15 min. pa peći na 180 stepeni C olo 30 min.
Prijatno dragi moji iz bakine kuhinje!
Potrebno je:
500 gr brašna
30 gr. kvasca
300 ml. mleka
1 kašičica šećera
1 jaje
malo soli
kockica maslaca istopljenog
Za nadev:
200 gr. sira
1 jaje
200 gr suhomesnatog
susam, so krupna so
kečap
Priprema:
Kvasac potopiti u mleku dodati šećer, pa kad se istopi kvasac, dodati dva jaja mleko i zatim brašno malo soli i pola šoljice ulja.
Zamesiti srednje tvrdo teso i pustiti da naraste, pa ga razviti oko pola sm debljine, seći čašom ili modlicom okrugle pancerote (pogledaj Video) .
Umutiti belance dodati u sir Šunkaricu iseći na uzane komade . Pancerotu premazati kečapomi stavljati po 1 kašičicu nadeva na svaku po komad šunkarice .
Presaviti je poklopiti nadev krajeve pritisnuti viljuškom. Svaku pancerotu premazati žumancetomu koje smo dodali nekoliko kapi ulja.
Posutui susamom krupnom solju . Ostaviti da narastu 15 min. pa peći na 180 stepeni C olo 30 min.
Prijatno dragi moji iz bakine kuhinje!
Gde kupiti silikonski kalup u obliku jelke? U Pančevu kod kineza ga nema.Hvala!
ReplyDelete