Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, January 27, 2020

Bakina kuhinja- penaste rolnice sa makom

Bakina kuhinja- penaste rolnice sa makom


Potrebno je
150 ml mleka
2 jaja
20 gr kvasca
1 kašika šećera
malo soli
malo ulja
korica limuna
300-350 gr brašna

Za nadev:
150 gr maka
100 gr suvog groždja

Priprema:

U mlako mleko rastopiti kvasac dodati šećer, koricu limuna i imalo ulja. 





Dodati  1 jaje i jedno belance. Žicom dobro umutiti. Dodati brašno i dobro izlupati testo da buude glatko. 




Ostaviti 30 min na toplom. Razviti na sto i poseći u pravougaonike. U mleven mak dodati suvo groždje i šećer ako nije sladak. 



Dodati malo toplog mleka. Vaditi kašikom mak i stavljati na testo i motati u rolnice. 





Tepsiju obložiti pek papirom i redjati rolnice. Pokriti da odmore 15 min. Rernu uključiti na 200 stepeni. 






U žumance dodati malo mleka i ulja i izmešati i premazati rolice.




 Peći na 180 stepeni C oko 35 min. Pečene pokriti krpom. 




Po želji posuti preh šećerom..






Rolinice prelepe morska pena testo..


No comments:

Post a Comment