Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, November 17, 2019

Bakina kuhinja - piletina sa prelivom i belim lukom(Chicken with sour cream and garlic)

Bakina kuhinja - piletina sa prelivom i belim lukom(Chicken with sour cream and garlic)


Potrebno je:

600 gr. belog pilećeg mesa
3 čena belog luka
2 kašike brašna + 1  kašičica
2 kašike prezli
 ulja
soli bibera
peršunovog lista
200 gr kisele pavlake
malo mleka 

Priprema:

Meso iseći na šnicle pa malo izlupati izmenju folije. Posoliti pobiberiti . Izmešati brašno i prezne pa uvaljati šnicle.



 Pržiti  na tihoj vatri oko 15 min. 



Izvaditi na tanjir a u tu masnoću ubaciti 1 kašičicu brašna, pavlaku i dobro izjednačiti dodati gnječen beli luk, so biber i peršunov lisr. 




Po potrebi dodati i malo mleka. 




Gotove šnicle preliti sosom. 




Služiti tople..Fantazija ukusa..

No comments:

Post a Comment