Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, November 14, 2019

Bakina kuhinja - mlečni dulečni hleb ravan biskvitu ( pumpkin bread)

Bakina kuhinja - mlečni dulečni hleb ravan biskvitu ( pumpkin bread)




Potrebno je
550 gr brašna
300 ml mleka
20 gr kvasca
50 ml maslinovog ulja
200 gr kuvanog duleka
1 kašičica šećera
malo soli
žumance za premazivanje


Priprema. 


Rastopiti kvasac u malo mlake vode dodati šećer pa kad kvasac nadodje sipati ga u vanglicu. Dodati mleko ulje, pasiran dulek brašno so pa umesiti glatko testo. Ostaviti da naraste pa umesiti testo u loptu. 




Kanap staviti ispod testa pa ukrstiti  i napraviti uglove na testu kao u Videu ali se ne sme zatezati kanap. 

Ostaviti da hleb poraste pa ga premazati žumancetom i peći na 180 stepeni C oko 40 min. Hleb je mekan kao biskit i najlepša torta. 





 Skinuti i poseći lagano kanap.





 U sredunu staviti imitaciju drške  duleka. Priznaj te da je fantastičan..Uživajte


No comments:

Post a Comment