Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

субота, 11. мај 2019.

Bakina kuhinja - velika punjena buhtla

Bakina kuhinja - velika punjena buhtla mirisna mekana




Potrebno je:

30 gr kvasca
300 ml vode mlake
1 kašika šećera
malo soli
kockica margarina
oko 600 gr brašna
džema po želji 
po želji malo seckanih oraha
korica limuna


Priprema:

Rastopiti kvasac sa mlakom vodom i šećerom dodati ostatak vode margarin omekšan i brašna, dodati soli korica limuna i zamesiti srednje glatko testo. Ostaviti da odmori 30 min pa ga podeliti na dva jednaka dela.




 Razviti prvi veličinu okruglog pleha ( 24 sm)  premazati sa džemom.




 Ja sam posula malo i orasima seckanim i dodala šljive iz slatkog. Razviti drugi deo pa nečim manjem okruglim izvaditi sredinu i staviti preko prvogu plehu. 





Pokriti folijom da poraste pa premazati stranice uljem i peći na 200 stepeni C oko 40 min.




Napomena:
Kad sečete krug u sredini vadite ga što manji buhtla će biti bolja..Prelep je uz čašu mleka  ili da se zasladite posle ručka--


Napomena: Sredinu testa koju izvadite premažite džemom i uvite u kiflu i  isecite sa buhtlom..prijatno...



Нема коментара:

Постави коментар