Bakina kuhinja- pohovana puter piletina sa prelivom od pečuraka
Potrebno je:
Par pilećih grudi
3 jaja
soli...biber
brašno..prezle
200 gr kisele pavlake
malo senfa
1/2 kesice instata od pečuraka
ulje..peršunov list
Priprema:
Meso iseći na šnice i izlupati, posoliti, pobiberiti i namazati senfom uvaljati u brašno umućana jaja koje smo posolili. Šnicle provući kroz prezle i pržiti na ulju da porumene.
Vaditi na salvetu papirnu da upije višak masnoće. U tiganj staviti malo masnoće ubaciti seckan beli luk, zatim dodati pavlaku da se istopi.
Instant staviti u činiju dodati malo vode razmutiti i ubaciti u pavlaku i promešati da samo proključa.
Skloniti sa šporeta.
Šnicle poredjati u tanjir pa ih preliti sa prelivom od pečuraka i pavlake.
Uživajte u fantastičnom ukusu ...
No comments:
Post a Comment