Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, March 24, 2019

Bakina kuhinja - sočni karamel kolač sa jabukama



Bakina kuhinja - sočni karamel kolač sa jabukama






Potrebno je:
3 jaja
400 gr brašna
150 gr. margarina + 1 kockica
300 gr šećera
1 kg jabuka
100 gr suvog groždja
2 kesice cimeta
1 prazak za pecivo
korica limuna

Priprema:

Umutiti jaja dodati margarin i 100 gr šećera koricu limuna i sve izmiksati. Prosejati brašno sa praškom za pecivo i u to dodatu jaja sa margarinom i zamesiti testo. 





U šerpu istopiti 200 gr šećera da se pretvori u karamel pa dodati kockicu margarina i u nju seckane jabuke na kocke. Promešati i dinstati 5-6 min poklopljene. 




Testo razvući na tanko posuti cimetom i šećerim i iseći na trake. Trake uvijati jednu na drugu u veliki valjak. 




Tepsiju najbolje staklen manji djuveč obložiti pek papirom i na dno istresti jabuke sa karamelom. . Odozgo staviti valjak sa testom malo ga pritisnuti. Peći na 200 stepeni oko 45 min. 




Vruć istresti na tanjir i poklopiti sa djuvrečom u koji se pekao i ostaviti da se ohladi i da testo još upije. 





Seći na trouglove kao tortu. Sjajna je ..






 Ako ste ljubitelj slatkog uživajte...

2 comments:

  1. Odlična i inovativna slastica, svaka čast bako.

    ReplyDelete
  2. Odlična i inovativna slastica, svaka čast bako.

    ReplyDelete