Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, March 31, 2019

Bakina kuhinja - posne sarmice sa zeljem i integralnim pirinčem

Bakina kuhinja - posne sarmice sa zeljem i integralnim pirinčem





Potrebno je:

2 veze lišća zelja
200 gr integralnog pirinča
1 praziluk
1 veza mladog crnog luka
200 gr tunjevine
1 glavica belog luka
2 kašike pšeničnih pahuljica
2 šargarepe
ulje
50 ml paradajz pirea
1 kašika ajvara
1 kašičica alkojolnog sirćeta
začin, so, biber
1 kašičica brašna 

Priprema:
Na ulju propržiti seckan praziluk i mladi luk, dodati rendanu šargarepu i seckan beli luk pa sve  prodinstati. 
Skinuti sa šporeta dodati tunjevinu, opran pirinač, ajvar, pšenične pahuljice so, začin, biber ....U šerpu sipati 1 l vode dodati 1 kašičicu sirćeta pa kad provri provući oprane i očišćene listove zelja.




 Svaki list staviti na dasku staviti kašiku fila saviti sa strane i uviti. Redjati u podmazan djuveč. U manju ćerpicu staviti brašno malo ulja i paradajz, pa dodati vode oko 300 ml i dobro izmešati žicom . 



Preliti preko sarmica i staviti u rernu na 250 stepeni C oko 50 min. Pokriti poklopcem ili folijom. Sjajne su. Služiti sa kečapom. 



U koliko nisu posneveć sa mlevenim meso može kiselo mleko..





Uživajte prijatno!!!

No comments:

Post a Comment