Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, December 20, 2018

Bakina kuhinja - tanka mekana pogača bez kvasca za 20 minuta

Bakina kuhinja - tanka mekana pogača bez kvasca za 20 minuta



Potrebno je:

 oko 300 gr brašna
200 m   l. kiselog mleka
malo soli
1 ravna kašičica sode bikarbone
2 kašike maslinovog ulja


Priprema:
U činiju staviti veću cediljku sipati brašno sodu bikarbonu i so i prosejati. Dodati kiselo mleko i ulje i zamesiti fino glatko testo. 



Oklagijom razvući za prst debelo testo pa prebaciti u podmazanu tepsiju. 



Uključiti rernu na 220 stepeni C pa kad se ugreje staviti pogaču i peći oko 20 min. 




Može se malo izbosti  pre pečenja viljuškom i posuti semenkama i krupnom solju. 



Poqača je jako mekana kao duša i prikladna u trenutku kad Vam nestane hleba...

Uživajte..


No comments:

Post a Comment