Bakina kuhinja - knedle sa svežim smokvama
Mekano testo od krompira koje se topi u ustima, sa sočnim iznenađenjem od smokava i uz to još neodoljivi miris vanile, kombinacija kojoj je zaista teško odoleti. Iskoristite sezonu smokava i napravite prave domaće knedle sa svežim smokvama i oduševite svoje ukućane.
Potrebno je:
600 gr krompira
250 gr brašna
1 jaje
2 kašike ulja za testo
prezle
ulje za prezle
500 g smokava krupnijih
prah i vanilin šećer
Priprema:
Krompir oljuštiti i skuvati iscediti vodu i dodati jaje i malo soli i izmiksati. Dodati brašno i ulje i izraditi glatko testo.
Vaditi loptice rastanjiti i u sredinu stavljati oprane i osušene smokve odsečene drškice .
Pravite knedle i stavljajte na poslužavnik koji ste posuli malo brašnom.
Stavite vodu u šerpu pa kad provri posolite i spustote knedle.
Kuvajte 5-6 min, pa kad omeknu i isplivaju na površinu vadite.
Prezle malo ispržite na malo ulja pa kuvane knedle spuštajte u prezle i uvaljajte svaku knedlu,
Pospite prah šećerom i vanilin šećerom.
Služite tople..
No comments:
Post a Comment