Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, June 8, 2018

Bakina kuhinja - torta sa jagodama bez brašna ne peče se


Bakina kuhinja -  torta sa jagodama bez brašna ne peče se

Savršena kombinacija sastojaka za kremaste torte.. Lako se priprema jer se netreba ništa peći. Fantastična jagoda krema na bazi čokolade, i na kraju malo krema za dekoraciju. Odličan desert koji kad se dobro ohladi može zameniti sladoled i odlično Vas rashladiti...




Potrebno je:
1 l mleka
2 pudinga od jagoda
6 kašika griza
300 gr jagoda
šećer vanilin šećer
100 gr čokolade
100 gr čokolade
200 gr šlag kreme
200 ml slatke pavlake

Potrebno je:
U 500 ml. mleka  dodati po želji šećer, vanilin šećer, dodati čokoladu i skuvati 6 kašika griza . Sipati u pleh koji možete malo podmazati uljem.




Skuvati puding  u ostatku mleka uz dodatak šećera po želji. 
Puding ohladiti pa izmešati sa umućenim šlagom i sipati na prohladjeni griz. Ostaviti da se stegne pa dodati umućenu slatku pavlaku. 





Držati u frižideru sat dva pa seći po želji. 






Kolač - torta je jako kremast i sjajan je...










No comments:

Post a Comment