Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 19. listopada 2017.

Bakina kuhinja - buhtle sa celim jabukama i orasima

Bakina kuhinja - buhtle sa celim jabukama i orasima

Ovaj put probajte  nešto  sasvim novo.Buhtle  sa  celim jabukama punjenim orasima. Probajte napraviti  ove buhtle,  koje izgledaju poput pravih slatkih paketića  sa iznenađenjem  u sredini. Poželjno  je da za ovaj recept koristite manje jabuke, jer veće  jabuke se ne bi stigle ispeći. 


Potrebno je:
200 ml. jogurta
100 ml. mleka
100 gr ml. oraha
700 gr sitnih jabuka
30 gr kvasca
2 jaja
1 kašika šećera
soli malo
50 ml. ulja
korica limuna
500-600 gr. brašna


Priprema:
Kvasac rastvoriti u malo toplog mleka, dodati šećer, koricu limuna, ulje, ostatak mleka i jogurta brašno so i zamesiti glatko srednje tvrdo testo. Ostaviti da testo naraste na toplom oko pola sata.
Jabuke oljuštiti i izdubiti izvaditi seme, a orahe samleti i zasladiti po želji dodati malo cimeta. 





Naraslo testo razviti za 1 sm debljine seći na veće kvadrate, u sredinu kvadrata staviti jabuku napuniti je orasima i uviti je testom. Redjati  u podmazan pleh jednu do druge.. Ostaviti ih da narastu. Peći na 200 stepeni C oko 30 min. Po želji posuti prah šećerom...