Post Top Ad

Post Top Ad

subota, 8. srpnja 2017.

Bakina kuhinja - pohovane tikvice sa belim lukom i susamom

Bakina kuhinja - pohovane tikvice sa belim lukom i susamom


Potrebno je:
1 veća tikvica
3 jaja
100 gr prezli
100 gr. brašna
100 gr susama
3  čena belog luka
so ulje

Priprema:

Tikvice očistiti iseći po dužini na kriške pa posoliti i ostaviti da stoje oko 15 min, a zatim ocediti tečnost što se izdvoji iz njih i izdrobiti beli luk pa dobro izmešati da tikvice upiju miris.. Na foliju staviti brašno, prezle i susam. 


Jaja izlupati u činiji. Ocedjene tikvice prvo provući kroz brašno, zatim kroz jaja, pa kroz prezle i ponovo kroz jaja pa kroz susam.



 Redjati na poslužavnik. Ulje ugrejati i pržiti tikvice, smanjiti vatru da ne izgore pa kad porumene sa obe strane vaditi na papirnu salvetu. 



Servirati uz sir, limun, pavlaku paradajz ili krastavce.



 Jako su dobrog ukusa i mirišu na beli luk.







 Prijatno !